GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g #121900

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g #121900

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g #121900

Najniższa cena w ciągu ostatnich 45 dni: 14,99 zł

Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g - Opis produktu

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: fasola Adzuki 100% Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Adzuki (czasem orkisz azuki) to mała podłużna fasola, roślina o nazwie Vigna angularis. Pochodzą z Azji Środkowej i Wschodniej.   Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarna , podbite oko , czerwona nerka, adzuki , pinto , mungo (golden vigna) i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są one dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Fasola Adzuki jest lepiej trawiona niż inne rośliny strączkowe i ma bardzo pozytywny wpływ na pracę nerek. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem namoczyć w wodzie przez 8 godzin (najlepiej na noc). Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 45-50 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Po ugotowaniu uzyskują delikatny orzechowy posmak. Nadają się do przyrządzania zup, past, kaszek, puddingów i sałatek. Fasola Adzuki jest często gotowana w Japonii ze słodkim ryżem. Rezultatem jest czerwone naczynie o nazwie „Adzuki-mochi”. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Adzuki to małe, wydłużone fasolki o barwie od ciemnoczerwonej do brązowej, z typową białą linią po jednej stronie. Po ugotowaniu uzyskują łagodny, słodko-orzechowy posmak. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej.

Produkt GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g #121900 należy do grupy produktów Rośliny strączkowe od marki GRIZLY w ofercie e-sklepu Grizly.pl.

Produkt GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g #121900 jest opisany kodem EAN 8595678400822.

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g - parametry produktu

KategoriaRośliny strączkowe
MarkaGRIZLY
Sklep internetowyGrizly.pl
EAN8595678400822

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g - historia cen i dostępności

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g - inne ciekawe produkty

GRIZLY Fasola Adzuki 1000 g - jak znaleźć najlepszą ofertę?