GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g #121961

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g #121961

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g #121961

Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g - Opis produktu

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: fasola Adzuki * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Adzuki  to małe podłużne fasole, roślina o nazwie Vigna angularis. Pochodzą z Azji Środkowej i Wschodniej. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo, czarna, podbite oko, czerwona nerka, adzuki, pinto, mungo (golden vigna) i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Fasola Adzuki jest lepiej trawiona niż inne rośliny strączkowe i ma bardzo pozytywny wpływ na pracę nerek. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem należy namoczyć w wodzie przez 8 godzin (najlepiej na noc). Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 45-50 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Po ugotowaniu uzyskują delikatny orzechowy posmak. Nadają się do przyrządzania zup, past, kaszek, puddingów i sałatek. Fasola Adzuki jest często gotowana w Japonii ze słodkim ryżem. Rezultatem jest czerwone naczynie o nazwie „Adzuki-mochi”. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Adzuki to małe, wydłużone fasolki o barwie od ciemnoczerwonej do brązowej, z typową białą linią po jednej stronie. Po ugotowaniu uzyskują łagodny, słodko-orzechowy posmak. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej.

Ten produkt należy do kategorii Rośliny strączkowe od marki GRIZLY.

Produkt GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g #121961 ma przypisany kod EAN 8595678400839.

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g - parametry produktu

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g - historia cen i dostępności

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g - inne ciekawe produkty

GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g - jak znaleźć najlepszą ofertę?