GRIZLY Fasola czerwona 1000 g

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g

Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g - Opis produktu

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: czerwona fasola 100% Kraj pochodzenia : Ukraina Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i stanowi głównie magazyn witamin i minerałów. Zawierają duże ilości wapnia i potasu oraz większe ilości kwasu foliowego, ale także fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Są odpowiednie dla diabetyków. Fasola jest również uprawiana na strąki lub kiełki, które jednak są klasyfikowane jako warzywa. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Czerwona fasola jest większa, ma kształt nerki, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu na miękko nabiera lekko słodkiego smaku. Ma swoją tradycję głównie w Ameryce Środkowej, ale także w Afryce. Meksykańskie Chilli con Carne to zdecydowanie jedna z najbardziej znanych potraw w naszym kraju

Produkt GRIZLY Fasola czerwona 1000 g można znaleźć wśród produktów w grupie Rośliny strączkowe od marki GRIZLY.

Produkt GRIZLY Fasola czerwona 1000 g ma przypisany kod EAN 8595678400914.

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g - parametry produktu

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g - historia cen i dostępności

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g - inne ciekawe produkty

GRIZLY Fasola czerwona 1000 g - jak znaleźć najlepszą ofertę?