Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama kamairicha to prawdziwy rarytas – niektóre źródła podają, że stanowi tylko jeden procent całej japońskiej produkcji.
Produkt JAPAN KAMAIRICHA BIO - zielona herbata, 1000g #97780 należy do grupy produktów Zielone herbaty od marki Manu tea.
Kategoria | Herbaty, Zielone herbaty, Patelnie |
Marka | Manu tea |
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Japoński król cienistych ogrodów w jakości BIO. Zielona herbata o wyrafinowanym smaku, która oczaruje Was swoją miękkością, a jednocześnie silną intensywnością. Dzięki bogatemu kolorowi zyskała miano jadeitowej łzy. Nie bez powodu Gyokuro jest uważane za jedną z najlepszych
Zielone herbaty z Japonii są słusznie zaliczane do czołówki, a niniejsza Asenchiri sencha jest tego niezbitym dowodem. Wyśmienita herbata, której smak odzwierciedla doskonałą harmonię z naturą podczas uprawy i prawdziwą sztukę mistrzów herbaty podczas dalszej obróbki. Doznanie, które
Nie, nie pomyliliśmy się. Chociaż na obrazku tego nie widać, houjicha jestnaprawdę zieloną herbatą. I to nie lada jaką. Wyjątkowa, zaskakująca, łagodna,... Można tak bez końca wyliczać, jednak najlepiej będzie się o tym samemuprzekonać. Houjicha rośnie w doskonałej symbiozie z
Zróżnicowany świat zielonych herbat z krainy wschodzącego słońca wciąż może zaskakiwać. Skosztujcie napoju, w którym doskonale łączy się tradycyjne mistrzostwo w produkcji najlepszych liści herbaty i rygorystyczne podejście naukowe. Japońska Gabalong krótko mówiąc, dobrze
Gra słońca i cienia. Herbaty, które na kilka dni przed zbiorem były osłonięte matami kabusé, aby zgromadzić w liściach jak najwięcej słodkich i delikatnych nut maślanych. Miłośnicy japońskich herbat wiedzą, że już niewielkie różnice w wykorzystaniu światła i ciemności podczas
To jest coś wyjątkowego! Ta rzadka japońska herbata zachwyci słodyczą, delikatnością i lekkim śladem orzechów na zakończenie. Herbaty Asamushi zachowują swoją delikatność i specyficzny smak dzięki bardzo krótkiemu parzeniu jeszcze na plantacji. Skosztujcie zbiorów z gospodarstwa
W dwóch słowach: bardzo dobra. Japońska sencha z tradycyjnej prefektury herbacianej zachwyci doświadczonych miłośników herbaty i przyjemnie zaskoczy tych, którzy rozpoczynają swoją przygodę z zieloną herbatą. Kwiecisty, łagodny, wreszcie słodkawy napar przyniesie orzeźwienie, które
Japoński Miyazaki jest nie tylko popularnym ośrodkiem turystycznym. Wyspę Kiusiu uwielbiają również eksperci od herbat zielonych. Bio Sencha jest typowym przykładem lokalnego produktu tradycyjnego. Doskonała herbata ze świeżym i lekkim smakiem nadaje się do picia przez cały dzień
Zapomnijcie o wszystkim, co wiecie o japońskich zielonych herbatach. Że sencha musi być cierpka na języku z trawiastym czy wręcz rybnym wydźwiękiem? W takim razie nie próbowaliście głęboko parzonej senchy fukamushi-cha, która bardziej przypomina gyukuro lub kabusechu. Liście z krzewów
Górzysta wyspa Kyushu słynie z najbardziej aktywnego wulkanu, gorących źródeł i bogatej historii, a także rozległych plantacji herbaty. Od stuleci dają światu listki o wspaniałym aromacie i smaku. Japan Gyokuro w jakości BIO jest jedną z najbardziej cenionych. Rośnie w cieniu mat
Herbata, która nagradza kubki smakowe niezwykłą słodyczą połączoną ze słynnym umami. Taka właśnie jest japońska Sencha Satsuma, która uprawiana jest w harmonii z naturą bez interwencji chemii. Czarujący kwiatowy zapach idzie w parze z orzeźwiającym smakiem, który zachęci Was do
Kraj bujnych ogrodów, stare świątynie, wulkany i górskie spa. To jest Japonia, która światu mimo tradycyjnej kultury i pięknej okolicy daje również wyjątkowo wysokiej jakości herbatę. Przynosimy ją dla Ciebie w postaci Senchi, która spełnia najostrzejsze wymagania dotyczące
Tradycyjna zielona herbata o delikatnym, korzennym smaku rośnie w górzystych obszarach Makinohara. Miejscową Senchę charakteryzują listki w postaci cienkich, ciemnozielonych igiełek i żółto-zielonym naparem. Japończycy podają herbatę po każdym posiłku. Idealna dla łatwego trawienia
Można powiedzieć mój ulubiony napój to Matcha. Ale wystarczy spojrzeć wokół siebie, ile różnych wariantów jej istnieje. Każda smakuje inaczej, każda została przygotowana w innym celu. Matcha Japan Uguisu BIO należy do ekskluzywnych herbat w proszku przeznaczonym do prawdziwych
Może znacie ją jako 'dziką gęś' lub „herbatę z gałązek”. Kukicha jest naprawdę wyjątkowa, zarówno ze względu na swój niezwykły wygląd, jak i ekskluzywny smak. Kawałki łodyg i gałązek organicznie uprawianej, cieniowanej senchi zachwycą Was w filiżance subtelnym trawiastym
Pod trzcinowym sitowiem u stóp wciąż aktywnego wulkanu, na wyspie z subtropikalnym klimatem. Tak rosną rośliny herbaty, z których powstała ta niekonwencjonalna, wyjątkowo smaczna i zdrowa herbata. Kukicha, to nie są klasyczne liści herbaty, ale pędy, łodygi i gałązki. Mimo, że
Solidne długie liście, delikatny zapach, wysoka proporcja przeciwutleniaczy - to Bancha zielona herbata, którą Japończycy podają głównie do posiłków. Można pić ją codziennie, w rzeczywistości niewiele ma teiny, jej smak jest przyjemny i efekt uspokajający. Nigdy się nie zestarzeje