Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama kamairicha to prawdziwy rarytas – niektóre źródła podają, że stanowi tylko jeden procent całej japońskiej produkcji.
Ten produkt znajdziesz w grupie Zielone herbaty od marki Manu tea.
Kategoria | Herbaty, Zielone herbaty, Patelnie |
Marka | Manu tea |
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Na liście herbaty z patelnią? W przypadku wyjątkowej zielonej herbaty kamairicha zdecydowanie. Co więcej, alfą i omegą jest tu zastosowanie w produkcji ciężkiej żeliwnej patelni. Tak zwana „metoda chińska” lub smażenie liści na sucho jest dziś bardzo rzadka w Japonii. A sama
Japoński król cienistych ogrodów w jakości BIO. Zielona herbata o wyrafinowanym smaku, która oczaruje Was swoją miękkością, a jednocześnie silną intensywnością. Dzięki bogatemu kolorowi zyskała miano jadeitowej łzy. Nie bez powodu Gyokuro jest uważane za jedną z najlepszych
Nie, nie pomyliliśmy się. Chociaż na obrazku tego nie widać, houjicha jestnaprawdę zieloną herbatą. I to nie lada jaką. Wyjątkowa, zaskakująca, łagodna,... Można tak bez końca wyliczać, jednak najlepiej będzie się o tym samemuprzekonać. Houjicha rośnie w doskonałej symbiozie z
Zielone herbaty z Japonii są słusznie zaliczane do czołówki, a niniejsza Asenchiri sencha jest tego niezbitym dowodem. Wyśmienita herbata, której smak odzwierciedla doskonałą harmonię z naturą podczas uprawy i prawdziwą sztukę mistrzów herbaty podczas dalszej obróbki. Doznanie, które
Zróżnicowany świat zielonych herbat z krainy wschodzącego słońca wciąż może zaskakiwać. Skosztujcie napoju, w którym doskonale łączy się tradycyjne mistrzostwo w produkcji najlepszych liści herbaty i rygorystyczne podejście naukowe. Japońska Gabalong krótko mówiąc, dobrze
Gra słońca i cienia. Herbaty, które na kilka dni przed zbiorem były osłonięte matami kabusé, aby zgromadzić w liściach jak najwięcej słodkich i delikatnych nut maślanych. Miłośnicy japońskich herbat wiedzą, że już niewielkie różnice w wykorzystaniu światła i ciemności podczas
To jest coś wyjątkowego! Ta rzadka japońska herbata zachwyci słodyczą, delikatnością i lekkim śladem orzechów na zakończenie. Herbaty Asamushi zachowują swoją delikatność i specyficzny smak dzięki bardzo krótkiemu parzeniu jeszcze na plantacji. Skosztujcie zbiorów z gospodarstwa
Górzysta wyspa Kyushu słynie z najbardziej aktywnego wulkanu, gorących źródeł i bogatej historii, a także rozległych plantacji herbaty. Od stuleci dają światu listki o wspaniałym aromacie i smaku. Japan Gyokuro w jakości BIO jest jedną z najbardziej cenionych. Rośnie w cieniu mat
W dwóch słowach: bardzo dobra. Japońska sencha z tradycyjnej prefektury herbacianej zachwyci doświadczonych miłośników herbaty i przyjemnie zaskoczy tych, którzy rozpoczynają swoją przygodę z zieloną herbatą. Kwiecisty, łagodny, wreszcie słodkawy napar przyniesie orzeźwienie, które
Zapomnijcie o wszystkim, co wiecie o japońskich zielonych herbatach. Że sencha musi być cierpka na języku z trawiastym czy wręcz rybnym wydźwiękiem? W takim razie nie próbowaliście głęboko parzonej senchy fukamushi-cha, która bardziej przypomina gyukuro lub kabusechu. Liście z krzewów
Japoński Miyazaki jest nie tylko popularnym ośrodkiem turystycznym. Wyspę Kiusiu uwielbiają również eksperci od herbat zielonych. Bio Sencha jest typowym przykładem lokalnego produktu tradycyjnego. Doskonała herbata ze świeżym i lekkim smakiem nadaje się do picia przez cały dzień
Herbata, która nagradza kubki smakowe niezwykłą słodyczą połączoną ze słynnym umami. Taka właśnie jest japońska Sencha Satsuma, która uprawiana jest w harmonii z naturą bez interwencji chemii. Czarujący kwiatowy zapach idzie w parze z orzeźwiającym smakiem, który zachęci Was do
Kraj wschodzącego słońca udostępnia światu kolejny ze swoich cennych skarbów, którym może zauroczyć się nie jeden z miłośników japońskiej zielonej herbaty. Wyjątkowa i naprawdę niezwykła Gyokuro Shincha Kiwami wyrosła w harmonii z naturą, bez zbędnej ingerencji człowieka
Kraj bujnych ogrodów, stare świątynie, wulkany i górskie spa. To jest Japonia, która światu mimo tradycyjnej kultury i pięknej okolicy daje również wyjątkowo wysokiej jakości herbatę. Przynosimy ją dla Ciebie w postaci Senchi, która spełnia najostrzejsze wymagania dotyczące
Nie bać się eksperymentowania, docenić prawdziwą sztukę rzemiosła i dać światunowe doznania. Tak pokrótce można opisać wyzwanie, przed którym stanęli japońscymistrzowie herbaty, gdy zdecydowali się stworzyć absolutnie niezwykłą iwyjątkową czarną herbatę. Kraj, który słynie z
Można powiedzieć mój ulubiony napój to Matcha. Ale wystarczy spojrzeć wokół siebie, ile różnych wariantów jej istnieje. Każda smakuje inaczej, każda została przygotowana w innym celu. Matcha Japan Uguisu BIO należy do ekskluzywnych herbat w proszku przeznaczonym do prawdziwych
Może znacie ją jako 'dziką gęś' lub „herbatę z gałązek”. Kukicha jest naprawdę wyjątkowa, zarówno ze względu na swój niezwykły wygląd, jak i ekskluzywny smak. Kawałki łodyg i gałązek organicznie uprawianej, cieniowanej senchi zachwycą Was w filiżance subtelnym trawiastym
Tradycyjna zielona herbata o delikatnym, korzennym smaku rośnie w górzystych obszarach Makinohara. Miejscową Senchę charakteryzują listki w postaci cienkich, ciemnozielonych igiełek i żółto-zielonym naparem. Japończycy podają herbatę po każdym posiłku. Idealna dla łatwego trawienia