Najniższa cena w ciągu ostatnich 45 dni: 15,32 zł
Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.
Country Life Sos sojowy Shoyu 500 ml Shoyu pochodzi z Chin i ma 2800 lat. Stopniowo rozprzestrzenił się w całej Azji Południowo-Wschodniej i jest obecnie tradycyjną częścią kuchni azjatyckiej. Nie ma on nic wspólnego ze zwykłym tanim „sosem sojowym”. Shoyu nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników ani sztucznych słodzików. Oprócz czterech podstawowych smaków (słodki, gorzki, słony, kwaśny) jest jeszcze piąty smak - umami. Nazywa się go „pysznym”, „smakiem dojrzałości” i podkreśla smak potraw. Ten piąty smak zawarty jest również w produktach fermentowanych - w tym w sosie sojowym shoyu. Różnica między Shoyu i Tamari: Shoyu i tamari są często zamienne, przy czym tamari lepiej zachowuje swój smak i aromat podczas obróbki cieplnej. Z kolei Shoyu polecany jest do końcowego aromatyzowania gotowego dania. Nie jest to jednak żelazna zasada. Są produkowane w inny sposób - tamari powstaje jako produkt uboczny przy produkcji klasycznej pasty miso Tamari jest wytwarzane z naturalnych składników bezglutenowych Tamari jest ciemniejsze, gęstsze i ma bogatszy i bardziej wyrazisty smak Produkcja shoyu :Do wyprodukowania sosu sojowego shoyu potrzebne są ziarna soi, pszenica, substancja fermentująca koji (Aspergillus oryzae) i sól. Soję najpierw gotuje się, a następnie miesza z prażoną i grubo pokruszoną pszenicą. Do tej mieszaniny dodaje się środek do fermentacji koji. Jego zadaniem jest rozpoczęcie procesu fermentacji. Mieszankę umieszcza się w specjalnym pomieszczeniu inkubacyjnym o nazwie Muro na trzy dni, w którym łatwiej jest utrzymać temperaturę i wilgotność potrzebną do prawidłowego rozpoczęcia fermentacji. Następnie mieszaninę miesza się z solą morską i wodą i umieszcza w dużych cedrowych kadziach. Kadzie shoyu dojrzewają przez 18-24 miesiące, mieszanka jest regularnie mieszana. Gdy mieszanina jest dojrzała, jest prasowana, a następnie filtrowana. Na koniec sos jest podgrzewany do 80° C przez godzinę. Ta pasteryzacja jest częścią tradycyjnego procesu produkcyjnego. Należy uważać, aby nie zniszczyć cennych enzymów. Składniki : woda, ziarna soi (26,1%), pszenica (15,8%), sól morska (14,1%), alkohol (0,8%), substancja fermentacyjna (Aspergillus oryzae). Alergeny: gluten, soja Przechowywanie: w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym. Klasyfikacja prawna: Produkt sojowy - aromat płynny Shoyu to tradycyjny sos sojowy wytwarzany z soi, pszenicy i substancji fermentującego. Ma mocny aromat i lekko słodki smak. W niewielkich ilościach pogłębia i wzmacnia smak każdej potrawy.
Country Life Sos sojowy Shoyu BIO 500 ml | | W japońskim tłumaczeniu shoyu oznacza sos sojowy. Ten sos sojowy jest wytwarzany z soi, pszenicy i środka fermentującego (Aspergillus oryzae). Powstaje z mieszanki pokruszonych nasion soi, prażonej pszenicy i wody i przechodzi długi proces naturalnej
Country Life Sos sojowy Shoyu 500 ml | | Shoyu pochodzi z Chin i ma 2800 lat. Stopniowo rozprzestrzenił się w całej Azji Południowo-Wschodniej i jest obecnie tradycyjną częścią kuchni azjatyckiej. Nie ma on nic wspólnego ze zwykłym tanim „sosem sojowym”. Shoyu nie zawiera wzmacniaczy
Country Life Sos sojowy Shoyu 200 ml BIO | | W japońskim tłumaczeniu shoyu oznacza sos sojowy. Ten sos sojowy jest wytwarzany z soi, pszenicy i środka fermentującego (Aspergillus oryzae). Powstaje z mieszanki pokruszonych nasion soi, prażonej pszenicy i wody i przechodzi długi proces naturalnej
Country Life Sos sojowy Shoyu 200 ml | | Sos sojowy Shoyu. Tradycyjny japoński produkt do aromatyzowania potraw. Nie zawiera konserwantów, barwników ani innych dodatków chemicznych. | | W japońskim tłumaczeniu shoyu oznacza sos sojowy. Ten sos sojowy jest wytwarzany z soi, pszenicy i środka
Country Life Sos sojowy Tamari 500 ml | | Ten sos sojowy powstaje podczas produkcji Miso. Ponieważ wydajność produkcji Tamari jest znacznie niższa niż w przypadku Shoyi, znajduje to odzwierciedlenie w wyższej cenie. Zawiera wysokiej jakości aminokwasy i mikroorganizmy. | | Składniki: soja
Country Life Sos sojowy Tamari BIO 500 ml | | Ten sos sojowy powstaje podczas produkcji Miso. Ponieważ wydajność produkcji Tamari jest znacznie niższa niż w przypadku Shoyi, znajduje to odzwierciedlenie w wyższej cenie. Zawiera wysokiej jakości aminokwasy i mikroorganizmy. | | Składniki: soja*
Country Life Sos sojowy Tamari 200 ml | | Tradycyjny japoński produkt, który podobnie jak shoyu służy do aromatyzowania potraw. W przeciwieństwie do Shoyu, Tamari ma bardziej wyrazisty smak, gęstszą konsystencję, ciemniejszy kolor i nie zawiera glutenu. | | Przechodzi też przez inny proces
Country Life Sos sojowy Tamari BIO 200 ml | | Ten sos sojowy powstaje podczas produkcji Miso. Ponieważ wydajność produkcji Tamari jest znacznie niższa niż w przypadku Shoyu, znajduje to odzwierciedlenie w wyższej cenie. Zawiera wysokiej jakości aminokwasy i mikroorganizmy. | | Składniki: soja*
Country Life Umeocet 500ml | | Nie jest to tak naprawdę ocet, ale produkt który powstaje jako produkt uboczny przy produkcji marynowanych śliwek - umeboshi. | Producent MUSO gwartantuje, że umeocet pomaga przy problemach z apetytem, niestrawności i zmęczeniu. | | Produkcja umeoctu: Umocet to płyn
Country Life Kasza jaglana 500 g | | Kasza jaglana jest lekkostrawna, pożywna, bardzo smaczna i naturalnie bezglutenowa. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i jest łatwa w przygotowaniu. Nadaje się zarówno do słodkich, jak i słonych dań. To także zboże odpowiednie na dietę
Country Life Amarantus BIO 500 g | | Ziarno amarantusa zawiera białko, błonnik, jest dobrym źródłem minerałów (zwłaszcza żelaza, wapnia i magnezu), witamin i zdrowych tłuszczów roślinnych. Amarantus można dodawać do dań zbożowych w celu poprawy ich wartości odżywczych. Jest
Country Life Płatki owsiane drobne 500 g | | Płatki owsiane są wytwarzane z parzonych i prasowanych ziaren zbóż | | Wskazówki i przepisy dotyczące użycia: | | | Owsianki | Zupy kremowe | Pieczywo | Muffiny | Farsze | Smoothie / Koktajle | Pasztety, hamburgery,
Country Life Kasza jaglana BIO 500 g | | Kasza jaglana jest wytwarzana z prosa poprzez usunięcie łuski nasion z ziarna. Jest bogatym źródłem węglowodanów, ale także białek i tłuszczów. Zawiera więcej tłuszczu niż inne zboża (z wyjątkiem owsa). Duża część z nich to nienasycone
Country Life Płatki owsiane BIO 500 g | | Płatki owsiane są wytwarzane z parzonych i prasowanych ziaren zbóż. | | Wskazówki i przepisy dotyczące użytkowania: | | | Owsianka | Zupy kremowe | Ciasto | Muffiny | Nadzienia | Koktajle | Pasztety, hamburgery,
Country Life Płatki owsiane drobne BIO 500 g | | Śniadanie z płatków owsianych rozpocznie dzień pełen energii. A najlepszą owsiankę możesz przygotować z drobnych płatków owsianych. W kuchni mają jednak znacznie szersze zastosowanie - można nimi zagęszczać zupy, pasty, klopsiki
Country Life Sol himalajska różowa gruboziarnista 500 g | | Wskazówki dotyczące użycia: | | | | kuchnia - solenie potraw | | | łazienka - możesz również użyć soli himalajskiej jako soli do kąpieli i zafundować sobie zasłużony relaks | | | dekoracja - dzięki pięknej kolorystyce możesz ją
Country Life Sól himalajska biała drobna 500 g | | Wskazówki dotyczące użycia: | | | kuchnia - solenie potraw | łazienka - możesz również użyć soli himalajskiej jako soli do kąpieli i zafundować sobie zasłużony relaks | dekoracja - dzięki ciekawemu wyglądowi możesz ją zaaranżować jako
Country Life Karob mielony jasny BIO 500 g | | Dzięki delikatnej konsystencji nie wymaga nawet dodawania dużej ilości tłuszczu (powszechnego przy produkcji czekolady). Pochodzi z drzewa, które rośnie głównie na Bliskim Wschodzie, gdzie rośnie od co najmniej 4000 lat. Karob zawiera 8%
Country Life Sól himalajska różowa drobna 500 g | | Sól himalajska różowa pochodzi z Pakistanu z kopalni soli Khewra w prowincji Pendżab. Swoją nazwę zawdzięcza Himalajom, które znajdują się zaledwie 200 kilometrów od kopalni. Jest to druga co do wielkości kopalnia soli na świecie, a
Country Life Karob mielony ciemny BIO 500 g | | Użycie : | | | pieczenie - wszędzie tam, gdzie podczas pieczenia użyjesz kakao, możesz zamienić karobem | desery bez pieczenia | pasty | owsianka - zamiast kakao możesz użyć karobu jako dodatek do owsianki | kulki karobowe - wymieszaj 100 g orzechów
Country Life Syrop Borówkowy 250 ml | | Wszystkie surowce do jego produkcji pochodzą wyłącznie z kontrolowanych upraw ekologicznych. | | | Składniki : cukier trzcinowy*, syrop ryżowy*, woda, zagęszczony sok borówkowy* (10%), syrop klonowy* | | *produkt kontrolowanego rolnictwa
Country Life Syrop z cykorii 874 ml | | Syrop z cykorii wytwarzany jest z korzenia cykorii. Z tego interesującego surowca otrzymywany jest rozpuszczalny błonnik inulina. Syrop jest naturalnie bezglutenowy (ale może zawierać śladowe ilości glutenu), a wysoka zawartość błonnika sprawia, że
Country Life Syrop z cykorii 250 ml | | Syrop z cykorii to płynny błonnik do słodzenia potraw i napojów. Syrop z cykorii jest wytwarzany z korzenia cykorii. Syrop nie zawiera glutenu, a dzięki wysokiej zawartości błonnika jest całkowicie wyjątkowym słodzikiem. Może być stosowany
Country Life Syrop Śliwkowy BIO 250 ml | | Pachnie i smakuje jak powidełko śliwkowe, ale ma konsystencję syropu. Nadaje się do przyprawiania słodkich potraw - knedli śliwkowych, owsianki śniadaniowej, budyniów. Dobrze komponuje się z przyprawami do piernika i orzechami. Dobrze komponuje