GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g

Najniższa cena w ciągu ostatnich 45 dni: 49 zł

Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g - Opis produktu

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji. Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E. Jagody Goji  to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka. Jagody Goji to między innymi: • 11 podstawowych i 22 śladowe minerały • liczne aminokwasy • 6 podstawowych witamin • 8 polisacharydów i 6 monosacharydów • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych • beta-sitosterol i inne fitosterole • 5 karotenoidów • liczne pigmenty fenolowe (fenole) Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych. Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie. Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003 Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną.

Produkt GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g ma przypisany kod EAN 8595678401799.

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g - parametry produktu

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g - historia cen i dostępności

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g - inne ciekawe produkty

GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g - jak znaleźć najlepszą ofertę?