Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g

Najniższa cena w ciągu ostatnich 45 dni: 12 zł

Ceny i dostępność mogą zmieniać się kilka razy dziennie. Sprawdź aktualne dane bezpośrednio w e-sklepach. Wszystkie dostępne kolory i rozmiary znajdziesz bezpośrednio w e-sklepach.

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g - Opis produktu

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g Skład mieszanki: Odbiałka skrobia pszenna, mąka jaglana, mąka łubinowa, płatki ziemniaczane, błonnik lniany, cukier, sól, zagęszczacz gumy guar, przyprawa do chleba. Składniki do przygotowania chleba: 500 g mieszanki 475 ml (g) wody 20 ml oleju 13 g świeżych drożdży Procedura przygotowania chleba w domowej piekarni: Dno naczynia do pieczenia zawiera płynne składniki - wodę i olej. Zmiażdż do nich świeże drożdże i dodaj chleb. Zalecana dawka drożdży w połączeniu z wodą o temperaturze pokojowej dotyczy 2-godzinnych programów „bezglutenowych” lub sprinterskich (ETA). W przypadku innych piekarników musisz znaleźć własny sposób pieczenia. Jeśli chleb wypływa z piekarni przepełniony (zatopiony z dużymi nierównymi porami w miękiszu), zmniejsz dawkę drożdży lub użyj zimniejszej wody. Jeśli masz odwrotny problem i na chlebie są możliwe pęknięcia, użyj ciepłej wody lub więcej drożdży. Procedura pieczenia w zwykłym piekarniku: Ciasto wymieszać zgodnie z instrukcją. Ponieważ sam kontrolujesz czas fermentacji, możesz zwiększyć dawkę drożdży do 15 g / 500 g mieszanki. Ciasto odstawiamy na chwilę, a następnie wypełniamy do dokładnie wymazanej formy. Należy wypełnić maksymalnie 3/5, aby ciasto mogło wyrosnąć. Ciasto jest łatwe w obróbce olejowanymi palmami. Z ciasta można uformować wałek, zawinąć np. W pestki słonecznika, a dopiero potem wcisnąć do formy. Niech chleb wyrasta na 45-60 minut. pod wilgotną szmatką, aby powierzchnia nie odklejała się. Piec w rozgrzanym piekarniku (najpierw 200 ° C, następnie doprowadź do 180 ° C) przez ok. 60 min. Jeśli stwierdzisz, że powierzchnia chleba szybko ciemnieje, przykryj ją folią. Po upieczeniu natychmiast odwróć, ale pokrój dopiero po ostygnięciu. Kulki słonecznikowe: Uformuj około 100 g kulek, zawiń w pestki słonecznika i ułóż na blasze do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia na około 40 minut. (w zależności od temperatury), chronić przed osadzaniem się kamienia, nie ściskać. Piec w temperaturze 200 ° C przez około 20 minut. Kostki rustykalne: Ciasto wycisnąć dłońmi na warstwę o grubości 2-3 cm i pokroić w prostokąty (ok. 10x15 cm). Złożyć na blachę do pieczenia (górną powierzchnię można docisnąć do nasion) i odstawić na około 40 minut. wzrost. Piec w temperaturze 200 ° C przez około 20-25 minut. Opakowanie zawiera: 500 g Chleb z włóknem lnianym służy do przygotowania chleba o bardziej wyrazistym smaku. Struktura i kolor zmiany przypominają zwykły chleb.

Produkt Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g jest oznaczony kodem EAN 8594010190308.

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g - parametry produktu

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g - historia cen i dostępności

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g - inne ciekawe produkty

Nominalna mieszanka na chleb z włóknem lnianym 500 g - jak znaleźć najlepszą ofertę?